گفتگو روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان با رئیس انجمن فرش دستباف استان همدان

گفتگو روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان با رئیس انجمن فرش دستباف استان همدان

دسته بندی : اخبار شناسه خبر : 3785 تاریخ انتشار : 1400/7/3 توسط 609 نفر دیده شد

گفتگو روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان با رئیس انجمن فرش دستباف استان همدان

به گزارش روابط عمومی اتاق همدان حمیدرضا فروزان احسن رئیس انجمن فرش دستباف همدان با عنوان این مطلب گفت : استان همدان یکی از مناطق با اهمیت قالی بافی ایران از لحاظ کمیت و تعداد است و در آن بیشتر از هر منطقه دیگر ایران فرش بافته می شود. بیشتر فرش های آن به صورت تجارتی و متوسط بافته می شود از جمله قالیچه های دو ذرعی درشت بافت و ارزان قیمتی که در بازار اصطلاحا به نام موصل شهرت یافته اند. در میان انبوه تولیدات این استان گاهی نیز به فرش های مرغوبی که تحت نظارت واحدهای شرکت سهامی فرش ایران بافته شده و فرش های ملایر ،انجلاس ومهربان نیز برمیخوریم ، وی گفت : خوشه ای شدن صنعت یک مدل نوین بر ای توسعه منطقه ای است که از یک دهه قبل در دستور کار برنامه ریزان توسعه قرار گرفته است و موجب ایجاد صنایع همگن و اشتغال در استان های مختلف گردیده است.
فروزان احسن ادامه داد : این مدل نوین به دنبال هم افزایی و اثرات خوشه ها بر یادگیری، نوآوری و تحریک توسعه اقتصادی است و موجب می شود تجربیات و امکانات اندک با هم جمع شده و نیروی قابل توجهی برای پیشرفت منطقه ایجاد شود.
رئیس انجمن فرش دستباف همدان افزودیکی دیگر از معضلات فعلی این حوزه،موضوع  فرشهای مرجوعی است  
(برای مرمت وسرویس)که باعث بیکارشدن تعداد زیادی رفوگر گردیده و متاسفانه  ‌تعدادی هم برای فعالیت های حوزه فرش به ترکیه مهاجرت کردند.وی تصریح کرد: درحوزه صادارت اول فرشهای کهنه صادر می‌شود ‌ که علل زیادی دارد و مهم‌ترین آنها این است که فرشهای اصیل وبا کیفیت دراستان تولید نمی‌شود، ‌انجمن فرش بعد از احیا پشم ریسی سنتی درهمدان که آغاز شد به دنبال احیا طرح ونقشه های اصیل ‌تولید فرش باکیفیت دراستان باهمکاری خوشه فرش است.
فروزان احسن گفت : قالیبافان چیره دست همدان با استفاده از پشم های ظریف و براق گوسفندان محلی و رنگ هایی که بیشتر از منابع گیاهی تامین می شوند فرش های بادوام و نسبتا جالبی را در حداکثر تولید به بازار داخل و خارج می فرستند.
وی همچنین عنوان کرد : در گذشته هایی نه چندان دور کناره هایی با رنگ طبیعی و از پشم شتر در همدان بافته می شد که برای مفروش نمودن راهروهای تنگ و تاریک ساختمان های اروپایی مناسبت فراوانی داشت. ولی امروزه به لحاظ عدم تولید پشم شتر ، بافت این نوع فرش ها به بوته ی فراموشی سپرده شده است.
گفتنی است ؛ فرش های همدان در سبک های منحنی و شاخه شکسته و گاهی هندسی و اغلب با طرح های ترنج دار ، دسته گل ، بته ای ، بندی دسته گل ، هراتی ، ایلیاتی و ظل السلطان بافته می شوند. طرح های آن از منطقه ای به منطقه ی دیگر تغیر می کند. به این ترتیب در شهرها و روستاهایی که در مجاورت استان مرکزی هستند نقشه ها تحت تاثیر طرح های آن استان قرار می گیرد. در مراکز قالی بافی مجاور بیجار و زنجان بافت فرش با الهام از طرح های کردی مطابق نقشه های متداول در این مراکز تغیر حالت می دهند. این فرش ها گاهی نیز از نظر طرح با فرش های مشهد و کرمان اندکی شباهت پیدا می کنند که ملاک تشخیص آنها در این موارد گره های به کار رفته و رنگ های مصرفی و سایر ویژگی های بافت است. بافته های همدان بیشتر از نوع پر گوشت و ضخیم و بادوام بوده و گره های آن از نوع ترکی است. فرش های همدان با نقشه های ساده و رنگ هایی که بیشتر منشا گیاهی دارند در زمینه های قرمز ، سرمه ای ، بژ و سایر رنگ های کلاسیک بافته می شوند. امید آنکه با ایجاد خوشه فرش و احیای پشم ریسی فرش همدان در خاطر تاریخ ماندگار شود .

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English